Immun-booster: "De fire gule"
"DE FIRE GULE"
- en naturlig immun-booster
Her er en mikstur jeg lærte av en kompis som hadde reist rundt i Asia og studert naturmedisin. Den har mange ganger rensket opp begynnende forkjølelse og grugg i halsen her i huset! Jeg har gitt den navnet "de fire gule" pga ingrediensene.
INGREDIENSER:
1 liter vann
Saften av en halv sitron (eller en god klunk sitronsaft)
1-2 ss gurkemeie
2-4 ss ingefærpulver eller en "tommel" med fersk ingefær, revet
1-2 ss honning
FRAMGANGSMÅTE
Fyll en kasserolle med vannet og ha i sitron, gurkemeie og ingefær. Bland godt med en visp. Det skal IKKE koke (det tar knekken på virkestoffene), men varm opp til det begynner å ryke litt av det, omtrent 70 grader celsius. Fortsett og varme i minimum 10-15 minutter og rør litt underveis.
Hell over i en kopp og ha i honning.
For en kraftigere variant, ha i mer ingefær eller en liten klunk med sprit, det meste funker, har prøvd med både vodka, whiskey og tequila!
Sett resten i kjøleskapet i kasserollen eller hell over på en glassflaske. Varm opp litt i en kasserolle når du skal ta deg en kopp til.
N-joy!
R
Les mer om immunstyrkende mat her:
https://www.healthline.com/health/food-nutrition/foods-that-boost-the-immune-system